Rabu, 30 Mac 2011

Cerita Orang Dewasa

Maria, kalau sekali pandang, langsung tak nampak macam gadis yang aktif, gemar aktiviti lasak dan sangat kuat bersukan. Tapi kenyataan yang patut I terima, Maria seorang yang tidak boleh dikategorikan sebagai gadis lemah lembut, berbudi bahasa dan bersikap pemalu. Walaubagaimanapun, I tak kisah, lepas sebulan, kalau I rasa tak sesuai, I mintak la putus. Ramai lagi orang yang inginkan I. Pernah sekali, I kena kejar dengan tiga perempuan berbaju sekolah. Mana yang tak tahu I dikejar wanita yang inginkan I, mesti ingat I peragut, pencabul atau tohmahan-tohmahan negatif yang lain. I tak kisah pandangan orang lain sebab I jenis lelaki yang tak ambil endah perkara yang membuang masa I yakni melayan anggapan orang lain terhadap I. Sebab I sedar siapa diri I, I cuma seorang lelaki sempurna yang inginkan kehidupan yang baik.

Ahad lepas, Maria ajak berbasikal di Jeram Toi. Sebab dia cemburu I dan Ayu pernah ke sana. I dah pesan kat Maria yang jeram bukan tempat untuk berbasikal, tapi tempat yang airnya deras. Tapi perempuan jenis Maria, tak suka fikir panjang, apa yang dirasanya betul, dia akan memastikan apa yang diimpikan dapat dipenuhi. Lepas Maria goda I macam-macam, I menyerah diri. Lemah lutuh I digoda Maria. Untuk tunjuk cinta I, I siap belikan Maria sebuah basikal Mountain Bike yang berharga RM 3800, tapi duit dalam akaun macam tak berubah lagi. Masih 6 angka. Maria nak mintak macam-macam lagi tapi I malas nak layan. Baru dapat boyfriend kaya sikit, dah mula nak mengikis. I pergi Maghrib, sebab I tahu syaitan banyak berkeliaran senja-senja, so kalau I tinggal berdua dengan Maria, syaitan boleh bagi nasihat.

"Dah gelap la Maria Ozawa..jom kte balik"

I sengaja panggil Maria dengan nama Jepun lagipun muka dia macam Japanese sikit. Siapa yang tak kenal dengan Maria ni I gerenti memang boleh jatuh cinta terus, tapi kalau dah dapat tau keaktifan dan cara layanan dia, cinta pun boleh berkurang. I rasa Maria sesuai untuk I jadikan kawan sahaja, tak lebih dari itu. Macam I cakap, lelaki kacak macam I, tak salahkan kalau bersikap cerewet, I mesti nak yang the best.

"Kejap la sayang..I nak carik batu yang u tulis nama u dan ayu kat situ..i nak padam.."

"u ni macam budak2 la maria ozawa..hari da gelap..mane nak nampak tulis ape atas batu tu.."

Maria bukan seorang gadis yang mudah give up, dia teruskan mencari sehingga dia nampak seketul batu besar yang naluri I berat mengatakan batu itu masih tertera nama I dan Ayu. Kami letak basikal di tepi dengan tongkatnya.

"ok..u ikut belakang I.."

"I kan lelaki..I la yang kena jalan depan..u ni mcm tomboy la.."

"u jangan banyak cakap..ikut je belakang I..."

I jadi seperti lembu yang dicucuk hidung. Ikut je arahan Maria. Malas nak bergaduh. I ikut belakang Maria rapat-rapat. Sengaja I buat-buat terlanggar sebab I dah mula dengar bisikan syaitan. Dengan wangian yang Maria pakai, I pun jadi tak tenteram, pandangan pun dah mula buas, mirip seperti mata harimau yang ingin menerkam mangsa. Dah macam-macam ada dalam fikiran I. I rasa bukan seekor syaitan yang nasihatkan I, I dengar macam-macam nasihat yang seronok kalau dilakukan.

"ha! ni kot batu yang u tuliskan kata cinta u dengan ayu tu!"

Suara Maria memecah keheningan malam, hari memang gelap sangat dah. Maria bersungguh-sungguh cari ukiran atas batu tersebut. I masih ikut belakang Maria, rapat, sebab ikut cakap syaitan.

"Eh ni apa yang keras ni?!"

Sebab ikut rapat sangat, Maria terpegang organ penting I. Dia gengggam.

"Syg......nape tak cakap u bawak torchlight!! ni macam mane plak nak ON ni..?"

Dia genggam lagi. I dah mula tutup mata. Otak tak boleh nak fikir sangat. Soalan dia pun I tak reti nak jawab apa-apa. Betul-betul dah tak concentrate. Kali ini darah dah penuh dipam ke organ penting I.

"Sayang...sayang dah ON dah........."

3 ulasan: